Heb jij ook altijd z’n last van veel te drukke sportscholen?  Vooral aan het begin van het jaar, iedereen denkt enthousiast aan de nieuwe, goede voornemens te beginnen. Waardoor jij vervolgens 30 minuten moet wachten tot dat de machine, die jij graag wilt gebruiken eindelijk vrijkomt? Dit vind ik vreselijk en vele andere ook. Ze hebben dan een doel voor het komende jaar, om dit vervolgens maar 3 maanden vol te houden. Ze lopen als kip zonder kop zonder te weten wat ze aan het doen zijn andere sporters hun apparaten bezet te houden. De meeste stoppen er in maart mee doordat ze geen motivatie meer hebben. 

In een gemiddelde maand is het inschrijfpercentage 8,3%, in januari is dat minimaal 12%. Dit is flink meer dan de rest van het jaar.

Hoe zouden we dit kunnen oplossen? Misschien een sportschool voor beginners, daar mag je 3 maanden sporten, en mocht je doorwillen mag je pas voor het echt beginnen. Zo kun je onnodige drukte voorkomen. Ook vind ik dat per sportschool een grafiek moet komen op hun website, hier kun je zien om welke tijden het vaak druk is. Zo kun je afstemmen wanneer je kunt gaan als het rustig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *