Door Rebecca de Vries

Vandaag geven we Dylan het woord. Dylan is treinmachinist en vertelt hier zijn verhaal. 

“Ik ben Dylan Bank en ik ben 21 jaar. Ik heb podium evenementen technicus gedaan op het media college. Daarna deed ik de machinist opleiding op het ROC Amsterdam. Beide studies duurden 2 jaren. Momenteel ben ik treinmachinist bij NS. 
 
De reden dat ik voor treinmachinist heb gekozen is omdat mijn opa een trambestuurder was bij het GVB, Gemeente Vervoerbedrijf. Daarom mocht ik wel eens met opa mee. Daarbij ging ik met de trein naar opa en oma. Daardoor werd ik gefascineerd door treinen en werd mijn doel op machinist te worden.  
 
Het leukste aan mijn baan is de variatie die ik heb tijdens mijn diensten. Die verschillen enorm en daardoor kom ik door het hele land. Van Alkmaar tot Maastricht en Rotterdam tot Zwolle.” 
 
Het openbaar vervoer staakt al een tijdje. Op sommige plekken staken ze nog steeds. Wat vind jij van de staking? 
“Het is vervelend voor de reiziger maar helaas nodig. Wij werken elke dag hard om iedereen op zijn bestemming aan te laten komen en dat realiseren veel mensen zich niet. Daarbij, voor het werk wat ik uitvoer en het specialisme wat je moet hebben vind ik zeker dat je goed behandeld moet worden. Vanuit mijn werkgever word ik dan ook zeker goed behandeld. Helaas niet altijd door de reizigers. 
 
Wat ik zou veranderen in de toekomst? Dat er meer begrip komt vanuit de reiziger. Dat men weet wat ons werk inhoud. Dat ze begrijpen dat wij niet alles weten maar wel altijd ons best doen om de reiziger verder te helpen. Ik heb dat vooral nu met de nacht diensten. Ik moet mensen vertellen dat er geen treinen meer rijden en dat mensen dus in principe niet thuis kunnen komen. Dat is moeilijk, vooral als mensen gedronken hebben.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *