Top 3 meest bijzondere gelegenheden in Zundert  

0

Geschreven door Julia van de Langenberg.

Zundert, een klein dorpje vlak aan de Belgische grens. In dit dorp is meer te beleven dan je denkt. Hier zijn de top 3 meest typische Zundertse gelegenheden.  

Jaarlijkse Bloemencorso  

Ieder jaar wordt er een Bloemencorso georganiseerd. Hierbij rijden er twintig wagens van verschillende buurtschappen door de straten van Zundert. De wagens hebben een hoogte van negen meter, zijn bedekt met tienduizenden bloemen en worden geduwd door middel van mensenkracht. Na de optocht kun je de corsowagens nog van dichtbij bekijken op de veiling. Na afloop worden er in veel cafés optredens gehouden door verschillende artiesten. De optocht vindt plaats op de eerste zondag van september.  

Aarbeienfeesten 

Ieder jaar komt het smakelijk evenement terug in hartje Zundert. Hierbij staan er tientallen kraampjes in de hoofdstraat van Zundert. Uiteraard worden er aardbeien uitgedeeld. In de avond treden er in diverse cafés verschillende bandjes en artiesten op. Ook staat er een kermis. Doordat het evenement vorig jaar niet door kon gaan vanwege het Coronavirus heeft de gemeente besloten om dit jaar de horeca met haar terrassen groot uit te pakken. Ook komen er meerdere attracties op de kermis. Dit evenement vindt plaats op 10 en 11 juni.  

Vincent van Gogh Huis 

Natuurlijk staat dit dorp bekend om Vincent van Gogh. De geboorteplek van ’s werelds beroemdste schilder. Zundert opent hierbij een uniek kunstcentrum: Vincent van GoghHuis. In dit centrum wordt op een indrukwekkende manier het leven en werk van Vincent van Gogh gepresenteerd. Ook zijn er wisseltentoonstellingen. Hierbij richten we ons op kunstenaars van de 20e en 21e eeuw die zijn geinspeerd door Vincent van Gogh zijn werk en leven. 

Kortom: dit prachtige dorp is zeker een bezoekje waard! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *