Diede: “Ik ben de persoon op social media ik zelf heb gemist in mijn fitness journey” 

0

Geschreven door Noa Kwinten.

Home » Diede: “Ik ben de persoon op social media ik zelf heb gemist in mijn fitness journey” 

Diede (@Diedejoosten_) is nu 23 jaar en heeft al veel mensen weten te bereiken op sociale media. Haar grote passie is voeding en fitness en vanuit deze passie is ook een passie ontstaan om mensen hier mee te kunnen helpen dit doet ze via haar sociale media en via verschillende projecten binnen haar eigen bedrijf genaamd de no-nonsense community.  

“Sociale media is erg belangrijk maar ik zie ook in dat er erg veel foute informatie gedeeld word. Ik ben hier zelf ook voor gevallen en heb geleerd dit om te zetten in iets positiefs, dat wil ik andere mensen ook meegeven. Het gaat zo goed met mij en ik heb zoveel mooie dingen mee mogen maken en goede dingen mogen leren en mijn ik geloof erin als ik dit middels sociale media over weet te brengen ik hun ook dat geluk en plezier mee kan geven dat ik ervaar”.Dit is precies waar Diede zich de hele dag mee bezig houdt.  

Welke projecten heb je al gedaan met de no-nonsense community?  

“No-nonsense is in 2020 ontstaan omdat ik mensen aan het coachen was maar ik kon maar 30 mensen in 1 week coachen. Dit wilde ik verbreden en dat heb ik gedaan doormiddel van no-nonsense”. Ze brengt nu iedere maand een guide uit, ze heeft merchandise gedaan en nu heeft ze een boek uitgebracht.  

Ze is dit bedrijf in haar eentje begonnen en ondertussen zit er een heel team achter van 8 mensen. Iedereen heeft hierin ook zijn of haar eigen taak de een doet de marketing en de ander bijvoorbeeld de vormgeving.  

Een van de belangrijke boodschappen van de no-nonsense community is: “Eet gewoon lekker normaal, train keihard en eet af en toe lekker een koekje of snoepje” 

Veel mensen leren van jou maar waar haal jij nou je kennis vandaan? 

“Ik ben begonnen aan de opleiding voeding en diëtiek. Ik heb deze niet afgerond maar daar is wel mijn start aan kennis begonnen. Vanuit daar ben ik verder gegaan met cursussen, ik vind het belangrijk ieder jaar zeker 1 cursus af te ronden die duren meestal een half jaar.” 

Ook vertelt ze nog dat het niet altijd makkelijk is om een goede cursus te volgen vooral goede Nederlandse cursussen zijn er erg weinig en de goede heeft ze al afgerond. Ze is nu aan het kijken voor Engelstalige cursussen maar dat maakt het natuurlijk wel weer wat moeilijker.  “Verder haal ik ook veel informatie gewoon van google” 

Hoe ziet jou fit journey eruit?  

“In 2016 heb ik een highschool jaar gedaan in Amerika ik ben in dat jaar erg veel aangekomen. Toen ik terugkwam in Nederland wilde ik wat vet verliezen. Ik was toen 19 en vond het zoals veel 19-jarige belangrijk er goed uit te zien. Ik ging heel onschuldig eigenlijk bezig met mijn voeding en fitness wat na 1 jaar tot 2 jaar resulteerde in een obsessie. Er kwamen eetbuien bij en na 2 jaar ongeveer drong door dat er echt wel iets mis was want ondertussen was ik nog niet tevreden. Toen ze zich dit realiseerde heeft ze eigenlijk alles losgelaten en vanaf dat punt is het alleen nog maar beter gegaan. Dat heeft veel tijd en moeite gekost” 

Je zit nu in Thailand, zie je reizen ook echt als een passie van je? 

“Ja, mijn moeder is stewardess en vanaf jongs af aan heb ik veel kunnen reizen, dat ik dit nu kan combineren met mijn werk is echt een droom die uitkomt” 

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst? 

“Ik zou heel graag een locatie willen openen voor no-nonsense een kantoor bijvoorbeeld of sportschool. En verder zou ik steeds meer mensen willen bereiken en de jaren die ik ‘verspild’ heb aan het zoeken naar de juiste informatie wil ik andere besparen” 

Hoe hou je zowel een goed mentale gezondheid als een fysieke gezondheid? 

‘Dit ligt echt voor iedereen anders. Wat vaak werkt is focussen op wat we meer kunnen doen in plaats van minder te doen. Als er tegen je gezegd wordt denk niet aan een roze olifant denk je er automatisch aan. Dus zeg eens tegen jezelf eet een stuk fruit meer in plaats van eet een snack minder. Alles wat je niet mag wil je heel graag.  

Ook is het belangrijk om bewegen leuk te maken doe een sport waar je plezier in hebt.’ 

Je bent tegen strenge diëten wat werkt dan wel? 

“De reden dat eigenlijk alle diëten ervoor zorgen dat je vet verliest is omdat ervoor wordt gezorgd dat je in een calorie te kort komt. De reden dat strenge diëten bijna nooit werken is omdat het bijna niet vol te houden is. In 95% van de gevallen blijft het gewicht er niet af.  

Je moet dus een leefstijl ontwikkelen die jij voor altijd kan vasthouden.”  

Hoe combineer je een druk leven met gezond leven? 

“Plan het in maak de tijd vrij om een uurtje te kunnen gaan sporten. Je hoeft niet meteen van 0 naar 100 te gaan en elke dag te gaan trainen maar bouw dit rustig op. “ik geloof niet in de qoute als je het maar graag genoeg wil dan doe je het toch, er zijn namelijk veel meer invloeden van buiten af waar jij niks over te zeggen hebt.” 

Wat is de beste workout split? (Dit wil zeggen welke dagen je wat traint) 

“Die is er niet dit, je moet kijken naar wat voor jou haalbaar is, past bij jou doelen en zorgen dat je er plezier in behoud. “ 

Wat is er te doen aan onzekerheid? 

Ook dit is lastig omdat je hier voor jezelf aan moet werken en voor iedereen deze situatie er anders uit ziet. Diede: ”wat voor mij heeft gewerkt is om mijn gedachtegang te veranderen van ik wil er leuk uit zien naar ik moet gezond zijn en goed voor mezelf zorgen” hier hoort dus bij af eens dat stukje chocola te laten liggen maar jezelf er ook bewust van zijn dat het niet erg is als je af en toe dat stukje chocola wel pakt. 

Zelf doe ik de opleiding content creator en veel mensen uit mijn klas gaan dit ook terug lezen heb je tips om groot te worden op sociale media? 

Diede: “Volgens mij kan je groeien op sociale media door 3 dingen. 

  1. Je bent heel knap 
  1. Amusement, je doet grappige dingen 
  1. Mensen kunnen iets van je leren 

“In het begin was ik erg bezig met mijn uiterlijk op sociale media en vond ik het belangrijk dat ik er altijd goed uit zag. Dit maakt je alleen maar meer onzeker want je weet van jezelf dat je er niet altijd zo uit ziet. Ik ben daarom begonnen met het delen van mijn verhaal en kennis dit werkte veel beter” 

no-nonsense doet erg veel verschillende dingen zie hier dus ook dat ze hun eigen podcast hebben die erg goed beluisterd word

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *