Geschreven door Anouk Kruize.

Afgelopen tijd lijkt het erg gevaarlijk te zijn op de straten van Tilburg. Media zoals Omroep Brabant staan tegenwoordig helemaal vol met artikelen over overvallen en bommeldingen. Hoe kunt u als burger van de stad Tilburg, ervoor zorgen dat u zich veilig voelt op straat? 

Op 4 februari werd iemand beroofd en bewusteloos achergelaten door 4 jongere mannen . Zorgen beginnen op te wekken als u dit artikel van Omroep Brabant leest. Wat nou als jij het volgende slachtoffer zal zijn? Je denkt daar vast wel eens over na. De straten van Tilburg zijn nou eenmaal best gevaarlijk. Maar wees gerust. 

Het centrum van criminaliteitspreventie en veiligheid vermelde dat in 2008 er maandelijks gemiddeld 73 overvallen waren in de gemeente van Tilburg. Hoe zorgwekkend dat ook klinkt, dat cijfer is stevig gedaald. Het CCV meldde ook dat er maandelijks maar gemiddeld 4 overvallen waren in het jaar 2021. Dat is dus goed nieuws. 

Tips over veiligheid op straat 

De website van gemeente Tilburg heeft een pagina special toegewijd aan tips over veiligheid. Dat gaat van brandveiligheid tot straatintimidatie en nog veel meer. Ook de website mens-en-samenleving heeft 9 handige tips op een rijtje gezet om je gemakkelijk veilig te voelen op straat. Zoals bijvoorbeeld het altijd meenemen van een huissleutel, mocht je namelijk in de buurt van je woning zijn en achtervolgt worden, kan jij altijd snel je woning in om de achtervolger af te schudden. 

Zo zijn er vele andere websites online te vinden over hoe u veilig kunt rondlopen over de straten van Tilburg. Vaak hele simpele tips die er voor zorgen dat jij ’s avonds weer veilig thuis kunt komen na een avondje stappen. En als we allemaal een beetje op elkaar letten, worden de straten van Tilburg in de toekomst een stuk veiliger. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *