Hamilton’s spraakmakende overstap: een diepgaande analyse van de Formule 1 gemeenschap

0

“Het nieuws van Hamilton was een enorme schok, een grote verrassing. Ik had eerlijk gezegd niet zien aankomen. Aan de ene kant, gezien zijn leeftijd en de fase van zijn carrière, vind ik het een riskante overstap. Eerlijk gezegd, heeft hij het financieel niet meer nodig. Ik hoop dat de Ferrari snel genoeg is. Maar ergens begrijp ik het ook wel”, reageert formule 1 kenner Martijn Smulders op het nieuws dat Hamilton overstapt.

“Hij heeft nu nog de kans om over te stappen. George Russell heeft zich bewezen als een jonge coureur die hem behoorlijk kan bijhouden, misschien zelfs voorbijstreven. Dus hij zal niet langer de nummer één zijn bij Mercedes. Het is inderdaad een risico, omdat Hamilton 39 is. Naarmate je ouder wordt, verminderen je reflexen, dat is gewoon een feit. Kan hij nog concurreren met Leclerc, ongeacht de kwaliteit van de auto? De reflexen van een coureur worden minder, hoeveel je ook traint. Kan hij Ferrari naar een wereldkampioenschap leiden? Dat moet nog blijken.”

Verwachtingen en hoop voor Hamilton bij Ferrari
“Het is moeilijk te zeggen wat mijn verwachtingen zijn van Hamilton bij Ferrari, vooral omdat er nog een jaar tussen zit. Hij rijdt komend jaar nog voor Mercedes, wat ik interessant vind. Ik ben benieuwd hoe dat seizoen zal verlopen, met de doorontwikkeling van de auto en het feit dat hij straks niet langer de geheimen van het team kent. Ik gun hem het beste en hoop dat Ferrari strategisch geen grote fouten maakt, zodat hij echt tot zijn recht komt. Ik vraag me af hoe hij de auto zal ervaren en hoe hij zal presteren.”

“Wat ik hoop is dat Hamilton zijn oude vorm terugvindt, dat we weer spannende gevechten op de baan zien. Ik wil niet dat hij klaagt over de boordradio of dat hij zich laat beperken door de tekortkomingen van de auto. Ik wil zien dat hij zijn kracht als coureur laat zien en in staat is om de problemen van de auto te omzeilen en weer vooraan mee te strijden. Misschien willen we zelfs wat meer van zijn brutale kant zien, zoals we zagen bij McLaren. Maar hij lijkt nu veel voorzichtiger te zijn dan toen, omdat Mercedes de afgelopen jaren dominant was. Maar nu hebben ze te maken met nieuwe regels en een auto die niet vooruit te branden is.”

De impact van Hamiltons overgang naar Ferrari op de Formule 1 dynamiek”
“Ik denk dat het interessant zal zijn om te zien hoe dit de dynamiek beïnvloedt, niet alleen tussen de coureurs binnen Mercedes, maar ook bij Ferrari zelf. Gaat Russell anders met Hamilton om? Gaat Leclerc anders strijden tegen Mercedes? Of gaat hij anders om met Helmut, misschien zelfs op de baan? Ik verwacht niet dat ze elkaar zullen ontzien. Voor de ontwikkeling van de auto zal Sainz bij Ferrari minder betrokken zijn, terwijl Hamilton voorheen veel input had. Ik denk niet dat Leclerc en Hamilton elkaar zullen ontzien. We moeten eerst zien of Mercedes überhaupt weer kan strijden met Ferrari, wat de afgelopen jaren ontbrak. Mercedes was meer aan de onderkant van de top tien dan aan de top, waar ze gewend waren te zijn. Ze kwamen bijna nooit Ferrari of Red Bull tegen waarmee ze konden strijden. Dus ja, voor de teamdynamiek denk ik dat het goed zal zijn, maar wat er buiten het circuit gebeurt, is moeilijk te voorspellen.”

Bron: pexels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *