Oosting doet Oosting pijn met dubbelslag in Brabantse derby

0

1e helft 

Vanaf de eerste seconde was het een felle wedstrijd waar de witte kleren van zowel Willem II en RKC onder de modder zaten en het niet meer wit was. De Brabantse derby Willem II tegen RKC is deze keer spannender dan ooit want beide ploegen staan onderaan in de ranglijst.  

Ondanks dat het stadion maar voor 1/3 gevuld is staat het publiek volledig achter het team. Als je de Kingside oploopt heb je gelijk weer vieze schoenen van het modder en regen wat de hele dag heeft gevallen. De geur van bier en sigaretten overheerst weer en iedereen is gespannen want dit is de wedstrijd waar het om draait. De nieuwe aankopen moeten zich laten zien en een einde maken aan de slechte reeks van Willem II.  

De scheidsrechter Bas Nijhuis fluit voor de aftrap en het hele stadion begint te springen en te zingen zoals ze altijd bij de aftrap doen. ‘Niet de beste maar wel de gekste en we zijn voor niemand bang’ zo klinkt het hele stadion. Na 7 minuten geeft Saddiki een steekbal op Oosting die de bal perfect meeneemt en 1 op 1 komt met de keeper. Hij schiet hem in de linkeronderhoek en het staat 1-0. Het stadion ontploft van vreugde en het bier vliegt de lucht in. De speakers gaan aan en My Little Lady wordt afgespeeld. 5 minuten later staat Oosting weer voor de goal en schiet hem vanaf de linkerkant in het 16 metergebied in de rechterhoek op aangeven van Svensson. 2-0 en het stadion ontploft weer en je kan wederom bier koppen. Het hele publiek scandeert: ‘tien tien tien tien’. In de 42e minuut is daar weer Svensson aan de zijkant van het veld die hem voorgeeft op Hoornkamp en hem door het midden van de goal kopt. Vaessen keept niet heel sterk en het is 3-0. Er is weer groot feest en de wedstrijd lijkt gespeeld.  

De scheidsrechter fluit voor de rust dus gaat iedereen weer nieuw bier halen en kunnen sommige mensen al niet meer recht lopen. Iedereen kan weer bijkomen en na 15 minuten weer knallen. 

2e helft 

Na de rust is RKC wat gevaarlijker dan eerst en krijgt gelijk een hele grote kans. Kramer is langs de keeper en schiet de bal in de goal maar Freek Heerkens kan de bal nog net van de lijn halen en krijgt een heel groot applaus van het publiek en zijn naam wordt gescandeerd. In de 71e minuut schiet Vaessen de bal naar voren en hij komt in een keer aan bij Kramer die hem erin schiet voor de 3-1. In de 85e minuut wordt Daniel Crowley erin gewisseld. De publiekslieveling keert terug naar 3 jaar in Engeland gespeeld te hebben. Het hele stadion zingt net zoals vroeger: ‘Ain’t nobody like Daniel Crowley, makes me happy makes me feel this way!’. De laatste minuten is het een en al feest want de 3 punten zijn binnen. Als het eindsignaal klinkt en zingt iedereen weer My Little Lady. De spelers doen een ere ronden en gaan bij de Kingside weer inhaken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *