Tweedehands kleding via Vinted of toch in de winkel? Steeds meer mensen kopen vintage kleding want voor €25 een Levi’s broek halen gebeurt niet vaak, maar als je hem via Vinted koopt is de kans groot dat je hem uiteindelijk toch net niet past. De opkomst van vintage kledingwinkels krijgt steeds meer aandacht en er is nog steeds veel vraag naar. Hier wordt er verteld over waar je tweedehands kleding kan halen.

Nadeel van Vinted

Via Vinted kleding halen is geweldig, want misschien hebben ze in Frankrijk kleding wat daar wat meer bij jou in de smaak valt. Het probleem bij Vinted is dat je kleding alleen kan retourneren als je verkoper ermee instemt om je terug te betalen. Ook kan het zo zijn dat de verkoper je oplicht. Het is vrij lastig om via Vinted als verkoper iemand op te lichten, maar mensen vinden altijd wel manieren.

Winkels

Laten we meteen beginnen bij het welbekende Kilo Kilo Vintage. De dichtstbijzijnde winkel is in Breda, wat overigens nog redelijk te doen is, maar ook dit is de reden waarom mensen uit Tilburg steeds meer vragen naar vintage winkels in Tilburg zelf. Er is veel in Breda te halen, maar hoe zit het dan met Tilburg? Bij Kilo Kilo vintage kan je voor €20 per kilo wat leuks mee naar huis nemen. Haal je iets wat maar 100 gram weegt? Dan kost het €2.

https://www.kilokilovintage.nl/

ReShare Store Tilburg ligt in de Willem II straat en is dus heel makkelijk te bereiken. Er zijn meer van deze winkels door Nederland heen. Je kan hier ook heel makkelijk je kleding doneren. Je betaald hier per kleding item.

https://www.reshare.nl/store/reshare-store-tilburg

Tante Pollewop bevindt zich in de Molenstraat in Tilburg en is makkelijk te bereiken met de bus. Je kan hier zelfs tweedehands trouwjurken halen, aangezien die redelijk duur zijn is dit heel fijn voor de mensen die het echt niet kunnen betalen maar wel een mooie dag willen hebben.

https://tantepollewop.org/

Vlak bij Tante Pollewop ligt Kringloop Tilburg en is ook makkelijk te bereiken met de bus. Hier kan je vrijwel alles afgeven, dus dit is niet alleen een vintage kledingwinkel maar een daadwerkelijke kringloopwinkel.

Toch online halen?

Retouch Vintage is een online webshop gelegen in Tilburg waar je vintage kleding en accessoires kan halen. Wat het voordeel is van deze website is dat je je kleding kan retourneren zonder dat er een verkoper is die kan zeggen dat hij of zij het daar niet mee eens is.

https://retouchvintage.com/

Wildebras Vintage is ook een online webshop waar je makkelijk kleding kan retourneren. Hier kan je zelfs mysteryboxes halen. Dus mocht je moeite hebben met jezelf stylen dan is dit perfect voor jou.

https://www.wildebrasvintage.com/

Tweedehands Het Festival

De opkomst van vintage kleding is zelfs zo groot dat er zelfs een tweedehands festival is. 22 t/m 24 maart is er een festival wat in heel Tilburg plaatsvindt. Van workshops tot kledingruil tot tweedehands markten, overal is een kans om voor een goed prijsje aan leuke nieuwe, maar niet zo nieuwe, dingen te komen. Het concept van Kilo Kilo Vintage is ook aanwezig op dit festival waar je dus voor €20 een kilo aan kleding kan halen.

https://tweedehandshetfestival.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *