Één regenboogpad is niet genoeg: ’s-Hertogenbosch fleurt op

0
Artikel regenboog

‘s-Hertogenbosch staat bekend om zijn middeleeuwse stadshart, met de prachtige Sint-Janskathedraal, zijn unieke tunnelgrachten en vele leuke oude straatjes. Ook is het centrum makkelijk te bereiken vanaf het station. Als echte toerist loop je richting Jan de Groot om de welbekende Bossche bol te proeven. Nog even het zebrapad oversteken en je bent bij je eindbestemming. Maar dit is niet zomaar een zebrapad, maar een regenboog zebrapad! Maar waarom zo kleurrijk?

LHBTIQ+

Dit zebrapad bestaat om daarmee aandacht te vragen voor diversiteit en acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en andere seksualiteiten. De regenboog staat voor de LHBTIQ-vlag, die op het zebrapad uitgebeeld wordt. Vooruitlopend op de Roze Zaterdag werd in mei 2017 een regenboogpad aangelegd op een stoep tussen twee officiële zebrapaden langs de rotonde bij het NS-station. Het is een echte Bossche hotspot geworden! Er worden veel foto’s op sociale media gedeeld over dit pad. Met een regenboogpad geef je een signaal af: hier mag je zijn wie je bent, en dat is prima!

Regenboogbankje

Dat het zebrapad LHBTIQ-vriendelijk is, wisten we inmiddels al wel. Maar heel duurzaam is het niet. Deze kleurrijke verschijning heeft zo nu en dan onderhoud nodig. Dat maakt ‘s-Hertogenbosch niet minder kleurrijk. Naast het regenboogpad is de stad ook voorzien van een regenboogbankje. Deze zul je ook zeker niet over het hoofd zien als je Den Bosch inwandelt. Op het grijze bankje staan vijf mensen afgebeeld in de LHBTIQ-kleuren. Er staat ook een tekst onder, namelijk: hier is plaats voor iedereen. Dit bankje kun je vinden aan de Stationsweg, net voordat je de stad in loopt. Het plan is om meerdere bankjes te gaan plaatsen in de stad, een veel duurzamere optie dan het regenboog pad. Hoe dan ook, ‘s-Hertogenbosch is een echte regenboogstad!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *