Hier koop je het voordeligst boodschappen ondanks de grote inflatie

0

Geschreven door Lisa van Dorst.

De prijzen zijn in het hele land flink gestegen, met name ook in de supermarkten. Zo is brood bijvoorbeeld 10 a 20 procent duurder geworden. Ik ben langs de supermarkten in regio Tilburg gegaan om de prijzen te vergelijken.

Een nadeel van de prijzen vergelijken was dat de winkels net niet de zelfde hoeveelheid altijd hadden, zo had de Lidl geen 1,5 liter sinasflessen maar van 2 liter waardoor het ook duurder was dan van zijn concurrenten.

Het kleurwasmiddel is ook significant goedkoper. Echter krijg je geen 2,2 liter, maar 1 liter wasmiddel voor 2,70. Uitgerekend per wasbeurt is Lidl 1 cent duurder, erg minimaal dus.

Het zelfde principe was er met de eieren van de Coop die hadden geen dozijn eieren ,en daardoor goedkoper uit kwam. Ook waren hun chips het goedkoopst maar krijg je wel 25 gram minder chips. Lijnvriendelijk zou het kunnen noemen. Maar niet ideaal. Zo hadden ze ook niet pakken van 10 toiletrollen (3 laags) waardoor je minder betaalt. Omgerekend betaal je bij de Coop 36 cent per rol en bij de Lidl en Jumbo maar 32 cent.

Dus als je minder geld wilt uitgeven aan boodschappen moet je niet bij de Coop zijn. De Lidl zou ik wel aanraden die was immers het goedkoopst bij deze prijsvergelijking. Tenslotte staat de Jumbo daarbij op een welverdiende tweede plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *