5 onbekende sporten die je echt eens moet proberen! 

0

Foto: Pixabay

Geschreven door Rosie van Tiggelen.

Een balletje slaan hebben we allemaal wel eens gedaan. In Frankrijk op de camping in die vervelende brandende zon of tijdens de gymles waar je met tegenzin de bal tegen het net aan slaat. Maar wat dacht je ervan om eens een andere sport uit te proberen? Keuze genoeg! Dit zijn 5 onbekende sporten die je écht eens moet proberen!  

1. Schaakboksen 

Misschien wel een combinatie die je niet snel verwacht. Iemand zijn neus breken en tegelijkertijd je volgende zet bedenken. Deze bizarre sport is door de Nederlandse kunstenaar Lepe Rubingh geïntroduceerd. Een wedstrijd bestaat uit zes rondes schaak afgewisseld met vijf rondes boksen. Wie de ander schaakmat zet of knock-out slaat, wint!               

2. Zeemeerminzwemmen 

Baantjes trekken met een vin en glittermake-up? In 2017 werd het eerste NK-zeemeerminzwemmen gehouden in Utrecht. Je leert zwemmen als een echte zeemeermin! Dat is toch wel wat anders dan zaterdagmiddag zwetend op het voetbalveld staan. Deze sport wordt vooral uitgeoefend door kinderen. Zou die vin jou ook staan? 

3. Teen worstelen 

Simpeler kan het eigenlijk niet. Worstelen met je tenen. Het is een echte sport en er is een jaarlijks kampioenschap voor in Engeland. Je kunt alleen niet zomaar meedoen met deze wat vreemde sport. Schimmel is strikt verboden en je hebt wel een pedicure nodig… Misschien kun je het beter bij armpje drukken houden. 

4. Vrouwdragen 

Een sprintje trekken met een vrouwelijk wezen op je rug? In Finland is er een jaarlijkse competitie vrouwdragen. Dit is een sport waarbij een mannelijke deelnemer rennend een parcour met opstakels moet afleggen met een vrouw op zijn rug. Om deel te kunnen nemen moet de vrouw ouder zijn dan 17 jaar en minimaal 49kg wegen. Zou jij meedoen met de vrouwensjouwen competitie? 

5. Extreem strijken 

Om in de categorie vrouwen te blijven komen we aan bij onze laatste parel uit het lijstje. Extreem strijken. Omdat mannen het al lastig vinden om een blouse fatsoenlijk glad te strijken gooien we er nog een schepje bovenop. Strijken wanneer je uit een vliegtuig springt, of op een andere bizarre locatie. Deze sport, ook wel ‘el’ genoemd. Het is bedacht door Tony Hiam in 1980 in Engeland. Is dit wat voor jou? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *