Another Now gaat voor werelddominatie 

0

In de zomer van 2021 is het eindelijk tijd, het eerste album van Another Now wordt uitgebracht. Het album doet het goed en wordt ook buiten Nederland goed opgepakt. Voordat de band het weet groeit hun internationale bekendheid op rap tempo. Zanger van Another Now, Stef Rikken, spreekt over de ervaringen van het afgelopen jaar en wat voor toekomstplannen de band heeft.   

Geschreven door Ariadne de Goeij 

Het album, OMNI, is zonder label uitgebracht. De band had helaas door verschillende omstandigheden niet de luxe om te kunnen werken met een platenlabel. Het uitbrengen van een album zonder hulpmiddelen van een platenlabel, bleek veel te eisen van de leden uit de band. Ze moesten samen met hun management er zelf voor zorgen dat er een goede campagne werd gemaakt. De band heeft wel veel voordelen gemerkt van het uitbrengen van een zelfstandig album. “Het heeft echt voor een verbreding van ons netwerk gezorgd”, vertelt Stef.  

Al snel nadat het album uitkomt, staat Another Now op de website van het grote Amerikaanse muziekblad ‘Rocksound’. Ook staan er nummers van de band in gegenereerde afspeellijsten van Spotify. “Ja, dat is gewoon insane”, zegt Stef als hij erop terugdenkt. Stef is zelf opgegroeid met allerlei bladen die je destijds nog echt in een tijdschriftenwinkel kon kopen en om te zien dat een soortgelijk medium nu zijn eigen kunst oppakt, hij heeft er bijna geen woorden voor. Het harde werk dat de band heeft gedaan om het album een realiteit te maken wordt zo ook enorm beloond.  

“Wij willen de hele wereld domineren” 

Het grote succes van OMNI had de band niet aan zien komen, maar nu ze weten hoe het voelt om iets met veel succes uit te brengen, willen ze graag snel meer. Stef vertelt over hoe de band inmiddels weer vooruitkijkt en graag weer nieuwe dingen wil gaan doen: “We willen meer uitbreiden en nog meer een bepaalde stijl opzoeken”. Hij vertelt ook hoe ze als band normaal gesproken erg bescheiden zijn maar dat de positieve respons op het album juist een extra motivatie in hun opwekt om steeds groter te durven denken, “Je voelt je in het begin heel erg klein, maar tegelijkertijd wil je heel de wereld domineren”. 

Foto door: Liza van de Ven

Terug naar het begin 

Aankomende zomer heeft Another Now weer een plekje weten te bemachtigen op de line up van het festival Jera On Air. Dit was in 2019 ook al het geval. De band mocht toen het festival openen nadat het de Guts & Glory wedstrijd had gewonnen. Om nu 2 jaar later weer op het festival te mogen spelen, maakt de band wel erg enthousiast. Stef begint ook gelijk te glimlachen als we het hebben over weer op Jera On Air mogen spelen.

Hij vertelt hoe het weer een hoogtepunt is om naartoe te leven, vooral omdat het in 2019 ook al zo goed was bevallen. Om als klein bandje op een festival rond te mogen lopen waar ook grote bands spelen, waar de leden Another Now zelf naar luisteren, is best een bizar gevoel. “Het is gewoon een droom dat werkelijkheid is geworden voor ons”. De band kijkt er naar uit om weer leuke herinneringen te maken.

Om op de hoogte te blijven van de band, volg hun op hun o.a. op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *