Dit zijn de winnaars (en verliezers) van de 96ste Oscaruitreiking

0

Afgelopen zondagnacht was de uitreiking van de 96de editie van de Oscars. Dit jaar was de strijd tussen de films Barbie en Oppenheimer, ook wel ‘Barbenheimer’ genoemd. De grote winnaar is toch Oppenheimer geworden met zeven prijzen, in tegenstelling tot Barbie, die maar één prijs heeft gewonnen.

De film “Oppenheimer” van regisseur Christopher Nolan heeft veel succes gehad bij de Oscars, met overwinningen in de belangrijkste categorieën. Ze waren 13 keer genomineerd, en wonnen acht prijzen. Nolan kreeg zelf de prijs voor Beste Regisseur, terwijl acteurs Cillian Murphy en Robert Downey Jr. de prijzen wonnen voor Beste Acteur en Beste Bijrolacteur. Ook de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema ontving een Oscar voor zijn uitstekende camerawerk.

Een film waar ook veel van werd verwacht, was Barbie. De film was acht keer genomineerd, maar wist er maar één van te winnen, namelijk de prijs in de categorie Beste Originele Song. Het nummer heet ‘What Was I Made For?’ van Billie Eilish en Finneas O’Connell. Hoewel ze ook genomineerd waren voor Beste Film en Beste Mannelijke Bijrol, werden beide prijzen gewonnen door Oppenheimer.

De Oscar voor beste vrouwelijke actrice ging dit jaar naar Emma Stone, voor haal rol in Poor Things. Dit is haar tweede Oscar in 7 jaar. Ze kreeg de eerste door haar rol in La La Land. Terwijl ze het podium op liep om haar prijs in ontvangst te nemen, wees ze naar de achterkant van de Louis Vuitton jurk die ze aan had die avond. ‘Mijn jurk is kapot. Ik denk dat dat gebeurde tijdens ‘I’m Just Ken’. Zei ze.

Wat ook opviel die avond, was acteur John Cena. Hij mocht de prijs voor het beste kostuumontwerp uitreiken. Dit deed hij naakt op het podium. Dit was een verwijzing naar precies 50 jaar geleden, toen er een naakte man het podium op rende tijdens de Oscars. “Een kostuum is heel belangrijk” zei Cena, terwijl hij met de envelop zijn geslachtsdeel bedekte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *