Tribute Around Town in Tilburg, een avond van muziek en gezelligheid

0

Het is een drukke warme avond in het centrum van Tilburg. Veel mensen zijn te vinden in de kroegen, die zitten namelijk vol met mensen die gezellig meezingen met odes aan de grootste muzikanten en mee dansen met de muziek, die worden gezongen door tribute zangers. ‘’Dit is Tribute Around Town’’.

Foto van Tribute zanger die in de kroeg zingt voor Tribute Around Town

Foto: Sam Bressers in Van Horen Zeggen

Op deze woensdag avond zijn veel Tilburgers te vinden in de kroegen, niet alleen voor de alcohol die je goed kon ruiken op straat of voor de voetbal wedstrijd van  Roma – Feyenoord waar mensen voor aan een tv scherm zaten in sommige kroegen.

Maar ook voor de muziek van Tribute Around Town. Alleen al als je buiten de kroegen staat kun je mee genieten van de Tribute acts die worden gehouden, binnen krijg je de volle ervaring.

Ed Sheeran

Als eerst naar de optreden van Ed Sheeran, volgens het blokkenschema was die in de kroeg Van Horen Zeggen daar was het helemaal vol met mensen. Iedereen zingt hard mee en danst op de muziek. ‘’Ik zag de banner buiten hangen en hoorde muziek en ik kwam maar eens kijken’’ verteld Mattijn . Dit is niet de eerste keer dat Mattijn hierheen is gegaan. Vorig jaar ging hij ook maar dit jaar voelde toch anders: ‘’Je hoeft je nu minder druk te maken om corona, dat is wel heel fijn’’. Ondertussen waren mensen nog steeds aan het meezingen, ‘’Dit is Tribute Around Town, iedereen doet mee en heeft gewoon plezier’’.

Na het luisteren naar Ed Sheeran’s ‘Perfect’ speelde de muzikant nog andere muziek als afsluiter. Eerst kwam ‘Bad guy’ van Billie Eillish met daarna ‘Viva la Vida’ van Coldplay. Toen hij klaar was riepen de mensen ‘’We want more’’.

Hij nam een pauze en ging daarna toch nog verder. Iedereen was daardoor erg opgetogen en ze begonnen gelijk met meezingen op ‘Thinking out loud’ van Ed Sheeran.

Michael Jackson

In een andere kroeg in dezelfde straat stonden mensen in de rij voor de Michael Jackson tribute act. ’t Elfde Gebod zoals de kroeg heet zat volledig vol met mensen die ook hier aan het meezingen waren. De kroeg was zo vol dat dansen er niet echt in zat maar dat mocht de pret natuurlijk niet bederven, want vanaf de hoek van de straat kon je het vrolijke gezang al horen.

Er waren bekende hits zoals ‘Thriller’ en ‘Smooth criminal’. Deze liedjes werden opgedragen samen met dans die geïnspireerd was op die van Michael Jackson. Dit optreden werd flink toegejuicht door het publiek die onder de indruk waren van de danspassen. Toen het optreden afgelopen was werd er hard geklapt voor het optreden en de kroeg liep langzaam leeg.

Afloop

Na afloop waren de mensen op de straat te vinden. Ze waren de liedjes van Michael Jackson nog luid en vals aan het na zingen terwijl ze arm om arm aan elkaar hingen. Ze lachte om elkaar en probeerde de dansjes na te doen. Sommige struikelde daarbij een beetje omdat ze teveel gedronken hadden. Sommige gingen naar huis en weer andere gingen naar een andere kroeg voor nog een rondje bier.

Voor meer actueel nieuws: https://hetnieuwslokaal.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *