“Ik kom ook dagelijks met de spelers van RKC in contact”

0

Sam de Kievit (22 jaar), studeert sportcommunicatie in Tilburg en loopt stage bij eredivisieploeg RKC.

“Ik loop stage bij de voetbalclub RKC. Ik ben hier terechtgekomen omdat ik de opleiding sportcommunicatie doe. Op Instagram kwam een vacature voorbij en ik wist meteen dat dit is wat ik wilde. Ik had een sollicitatiebrief gestuurd, mocht op gesprek komen en dezelfde dag kreeg ik te horen dat ik aangenomen was.

Doordeweeks houd ik me bezig met projecten die we organiseren zoals derby cup, profavontuur, scoor een boek en scoren voor gezondheid. Met het team zorgen we dat het project tot stand komt en verdiep ik me met een andere stagiair tot de communicatie online en fysiek. Ook houden wij de social media van de mascotte van RKC bij en posten we op alle platformen minimaal 1x per week. Op wedstrijddagen krijg ik de taak om content te maken van de mascotte of begeleid ik de kinderen die met de spelers het veld op komen lopen en instrueren wij de ballen kinderen. En deel ik meteen nieuws als er wat gebeurd tijdens de wedstrijd op Instagram etc.

Je werkt bij een professionele voetbalclub en krijgt een kijkje hoe het er daar aan toe gaat. Ik krijg ook veel verantwoordelijkheid en je krijgt een gevoel van waardering. We doen ook iets terug voor de kinderen in de gemeente door projecten te organiseren en dat is het belangrijkste.

Ik kom ook dagelijks met de spelers van RKC in contact. Als ik ze nodig heb voor een filmpje of foto of als ze mee moeten naar een project. Tijdens een wedstrijd zie ik ze soms ook in de catacomben. Een grappig moment was toen een speler aan mij vroeg of ik schoenen kon regelen voor hem. 

Het is een leuke stage ook als je niks met voetbal hebt. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en je mag fouten maken. Het is een jong team wat het ook leuk maakt en makkelijk in omgang is. Als je fan bent van RKC of je bent veel met voetbal bezig, kan dit goed een droomstage voor je zijn!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *