Lokaal Tilburg: ”Openbaar vervoer is cruciaal voor iedereen” 

0

Geschreven door Sebastiaan van Veen.

Vervoer is belangrijk voor iedereen, jong en oud en het openbaar vervoer wordt steeds belangrijker. Maar toch worden er elk jaar in december weer meer buslijnen geschrapt. Lokaal Tilburg wil dat hier verandering in komt, het busvervoer moet door de gemeente zelf geregeld worden. 

Volgens Jan Heijman van Lokaal Tilburg is het noodzakelijk dat Tilburg zelf kan bepalen hoeveel openbaar vervoer er nodig is, waar en wanneer. ”We kunnen dit zelf en we moeten het zelf doen, als we Tilburg én de omliggende gemeenten bereikbaar én leefbaar willen houden.” 

Momenteel regelt de provincie zelf het openbaar vervoer. De vraag is waarom er dan zoveel buslijnen worden geschrapt terwijl het openbaar vervoer zo belangrijk is. ”Het argument is dan, dat er te weinig reizigers zijn, terwijl wij denken dat er minder mensen met de bus gaan omdat er in lijnen wordt geschrapt.” 

Tot 2009 had Tilburg een eigen stadsdienst, volgens Lokaal Tilburg werkte dit uitstekend en is het zeker mogelijk om dit terug te brengen. ”Er is veel draagvlak én we hebben het eerder gedaan.” 

Eerst moet er wel toestemming komen van het Ministerie van Infrastructuur en moeten zij een aantal wettelijke regelingen maken om het mogelijk te maken. ”We moeten dit geregeld hebben voor medio 2026, dus we hebben de tijd om ons goed voor te bereiden.” 

Lokaal Tilburg is ervan overtuigd dat de gemeente het openbaar vervoer kan regelen, en dat er hiermee ook veel verbetering komt in het openbaar vervoer in en rondom Tilburg. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *