Pinksterbraderie in Reusel is eindelijk terug na een lange tijd

0

Op zondag 7 juni was er een belangrijk evenement in Reusel, de jaarlijkse pinksterbraderie was op halt gezet door sinds 2020/2021 door de coronamaatregelen. Maar gelukkig met betere Corona omstandigheden kan het weer doorgaan. Op de braderie kon je op een gezellige manier kan diverse producten kopen van andere buurtgenoten, je kon er van alles vinden. Console spelletjes, make-up, knuffels, vogelhuisjes of oude muziek platen.

Het evenement begon op een regenachtige zondag om 11:00 tot 18:00. Je kon je entree stempel halen bij verschillende entrees rondom het Kerkstraat. Je kreeg een stempel zodat je altijd terug kon komen zonder om weer te betalen. De braderie was een druk evenement, er kwamen mensen rondom Reusel, zoals Lage Mierde of Bladel. Maar ook van België.

Onderweg sprak ik met Daan. “Fijn dat het weer terug is,” zei Daan. “Ik kwam alleen om maar een kijkje te nemen, maar door het weer blijf ik niet zo heel lang.” Zelfs dat er slechte weer was kwamen er veel mensen naar de braderie. Behalve het kopen van andermans spullen, kon je nog wat suikerspin halen en wat gebak bij een café. Voor kinderen waren er nog springkussens.

Antoinette heeft een kraam vol met knuffels en speelgoed, ze staat daar samen met haar dochter. Ik heb haar gevraagd of er iets gekocht werd bij haar kraam. “Ja, we hebben al een paar knuffels verkocht, mijn dochter krijgt natuurlijk ook wat geld na het einde.” Zelfs heeft ze wat oude muziek platen gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *