Verschillende werkzaamheden in Tilburg: dit is wat je moet weten

0
Foto van: pexels.com

Foto van: pexels.com

Vanaf maandag 14 november t/m vrijdag 23 december wordt er gewerkt aan onder andere de Tilburgse Veemarktstraat. Dit zorgt ervoor dat het bekende poppodium 013 voor voetgangers minder goed te bereiken.

Het deel rondom de 013 dat te maken heeft met de werkzaamheden. Dit begint al ten hoogte van het kruispunt tussen de Spoorlaan en de Heuvelring. Verschillende wegen zijn gesloten. Andere wegen zijn maar gedeeltelijk afgesloten, hierdoor is de verkeerssituatie ook enigszins aangepast.

De werkzaamheden op en rondom de Heuvelring zijn onderdeel van een 2e bouwfase, de weg was al eerder vanaf mei 2020 tot juli 2021 gesloten. Er zijn verschillende oorzaken voor de werkzaamheden. Enkele delen van de weg zijn afgesloten voor het aanleggen van nieuwe leidingen. Anderen zijn afgesloten om meer ruimte te maken voor fietsers en voetgangers. Aan de Veemarktstraat wordt gewerkt als onderdeel van de 1e fase van de herinrichting van de straat.

De 013 geeft aan dat voor mensen die in een rolstoel zitten of slecht te been zijn, contact met hun moeten nemen. Het poppodium kijkt dan naar eventuele assistentie m.b.t. het bereiken van de concerthal.

Als je in de periode van de werkzaamheden bij de 013 of andere locaties aan de Veemarktstraat moet zijn, dient er rekening gehouden te worden met eventuele omwegen of andere looproutes. De Tilburgse bereikbaarheidsportaal geeft aan dat eventuele hinder maar een matige klasse bevat, denk aan 5 à 10 minuten. Voor meer informatie over alle werkzaamheden in en rondom Tilburg kan er gekeken worden op de website: https://bereikbaarheid.andes.nl/tilburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *