Waarom is Tilburg zo’n kutstad

1

Tilburg, het komt me de oren uit, verschrikkelijk. De junkies in Oud-Noord, de tokkies in de binnenstad en de buitenbeentjes in de Reeshof, het is overal iets. Om over de afschuwelijke design en architectuur keuzes nog maar niet te spreken. Tilburg staat onderaan in de voedselketen, samen met Urk.

Van de scholen hoef je het ook niet te hebben, ROC Tilburg als uiterste putje van de afvoer, kan nog geen werkende tv’s veroorloven al zouden ze het willen. De lelijke buizen in het platfond, de ijskoude kleine gymzaal en de verschrikkelijk saaie kantine laten het lijken alsof je beland bent in een gevangenis. Geloof ons, zo voelt het ook. Van Ket op de wc tot kantine prijzen die door de wolken gaan, het kan hier allemaal.

Dan heb je nog het volk zelf, daar zijn geen woorden vuil aan te maken. Het feit dat Centje de zwerver een nationale schat is zegt al genoeg. Het Spoorpark wordt zo de hemel in geprezen, daar kan Jezus niet aan tippen. Er word gedaan alsof het toch wel zo’n prachtig, innovatief en mooi park is, maar in werkelijkheid is er precies niks te doen.

Een ding wat er als enigszins positief beschouwt kan worden is de Tilburgse kermis, maar ook dat word gezien als een 4 kilometer lange remspoor. Dat de kermis leuk is, is natuurlijk niet te ontkennen, tot je de prijzen ziet. Er wordt gedaan alsof Tilburg het nieuwe Bloemendaal is, wie heeft er nou zin om 6 euro voor de Breakdance te betalen, ik niet in ieder geval.

En last but not least, het openbaar vervoer. Je zou denken dat als je elke dag van het jaar dezelfde route rijd, je ondertussen wel rekening kan houden met verstoringen, maar niks is minder waar. Vertraging is hier geen vreemd woord, sterker nog, het komt vaker voor dan op tijd komen. Als de treinen en bussen er dan eenmaal zijn worden ze toch wel zo overvol gepropt, daar zeg je u tegen. Ademen is schijnbaar geen eerste levensbehoefte voor de burgers van Tilburg en omstreken. Arme stakkers.

Kortom, wil je het laatste zetje hebben voordat je volledig een eind maakt aan je leven, verhuis dan naar Tilburg.

1 gedachte over “Waarom is Tilburg zo’n kutstad

  1. Eens. Wel een beetje sneu voor Urk dat je ze vergelijkt met Tilbu… bluughh *kotsgeluid*. Ook ga ik geen zes euro betalen aan een crack attractie. Zij zouden mij moeten betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *