Column: Kunnen wielrenners geen eigen fietspad krijgen?

0

Je kent het wel. Ben je overdag, in alle rust en vrede aan het fietsen op het fietspad komt er zo’n hinderlijke groep wielrenners voorbij toeren. Zonder bel en dan met volle snelheid voorbij je komen sprinten of als je met scooter bent blijven ze achter je hangen. Heel leuk dat jullie wielrenners je vermaken, maar laat mij ook rustig kunnen rijden of fietsen zonder dat ik overreden word door jullie.

Volgens de laatste gegevens zijn er 850.000 wielrenners in Nederland. En als het buiten dan eindelijk weer een keer goed weer is zijn ze allemaal weer te vinden op de fietspaden. Dit kan leiden tot irritaties, ergernissen en soms zelfs verkeersongelukken. Sommige automobilisten maken zelfs een spelletje van hoeveel wielrenners ze in een keer kunnen raken als er een groep voor bij komt fietsen, maar soms is het ook gewoon hun eigen schuld, want volgens mij hebben sommige wielrenners nooit geleerd dat je bij rood licht moet stoppen.

Een fietsbel aanschaffen blijkt ook erg lastig te zijn. Hun reden dat ze er geen hebben is dan: ‘Ja dat brengt alleen maar meer gewicht mee op me fiets en dan verminderd mijn snelheid’. Denk je nou echt dat een fietsbel, wat dan misschien nog geen gram weegt, echt die snelheid zou verminderen. Was het maar zoon feest!

Dus ja, als je dit leest en je bent een van de wielrenners weten jullie nu dat je van de zomer wel weer een beetje mogen dimmen. Want pas maar op hoor, misschien schroef ik wel stiekem een fietsbel aan je fiets wanneer jullie je biertje aan het drinken zijn op het terras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *