Lewis Hamilton kapt zijn contract bij Mercedes vroegtijdig af en zoekt succes verder bij Ferrari vanaf 2025

0

Lewis Hamilton is niet bereid zijn contract volledig uit te zitten bij Mercedes, in augustus maakte Toto Wolf nog enthousiast bekend dat zowel George Russell als Lewis Hamilton tot en met 2025 bij de zilveren renstal zouden verblijven. Echter heeft Hamilton hier zelf een stokje voor gestoken.

Waarom niet meer bij Mercedes?

Volgens sommigen zou Hamilton het vertrouwen in Mercedes kwijt zijn en zich niet kunnen vinden in de manier waarop de renstal zich weer boven naar de top probeert te werken. In plaats van dat Mercedes na de val van 2021 zich langzaam bovenop werkt lijkt er geen vooruitgang te zijn in de ontwikkeling van de auto en het vooruitzicht kaal is.

Wat is het dat Hamilton weet wat wij niet weten?

Ferrari is van in 2022 2e naar vorig jaar 3e geworden. Er is dus geen sprake van een stijgende lijn naar boven waarom dan toch dit risico nemen? Fred Vasseur (teambaas Ferrari) was al goed bevriend met Hamilton, samen hebben ze in de GP2 (voormalig F2) samen nog een kampioenschap gewonnen. Vanaf 2026 komen er weer grote regelwijzigingen die altijd voor een flinke opschudding in het veld zorgen. Ferrari levert natuurlijk haar eigen motoren en de meeste wijzigingen van regels zitten allemaal in het motor gedeelte. Misschien heeft Fred Vasseur data kunnen aantonen waarin te zien is dat zij voorop lopen, ook zou John Elkann (c.e.o Ferrari) een enorme invloed hebben gehad bij het tekenen van Lewis.


2 nummer één coureurs

Het team kampt vanaf 2025 dus met twee nummer 1 drivers: het Ferrari wonderkind Charcles Leclerc en Lewis Hamilton zouden het tegen elkaar op moeten nemen. Of je voor het kampioenschap strijdt of niet je grootste concurrent is altijd je teamgenoot. Kunnen zowel Ferrari als de coureurs zelf de controle binnen het team behouden en niet  een Hamilton & Rosberg situatie creëren?


Vragen op vragen 

Het brengt in ieder geval een hoop vragen met zich mee. Wie vervangt Hamilton bij Mercedes? Waar mag Carlos Sainz naartoe? Kunnen leclerc en Hamilton samen overweg? Kan Ferrari omgaan met twee eerste drivers? Hoe gaat Ferrari het doen, Hoe Leclerc met de druk om met een 7 voudig wereld kampioen naast zich? Hoe gaat Hamilton om met het ‘’Wonderkind’’ Leclerc?

Een ding is zeker, het heeft het veld goed opgeschud en het heeft weer een beetje leven gebracht in het zogenaamde ‘’silly-Season’’ Het is goed voor de sport en we gaan allemaal nog zien wat deze transfer met zich mee gaat brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *