Column: Cancelculture moet gecanceld worden 

0

Door Britt van Hees

Laatst opende ik Twitter en werd helemaal overladen met tweets op mijn homepage. Er was weer eens iemand gecanceld. Ik zou het echt allemaal niet meer weten wie nog niet gecanceld is en wie wel.  

Met cancelculture sluit je iemand eigenlijk volledig buiten de maatschappij alleen maar om een bepaalde actie of mening van die persoon. Gecanceld worden kan verschillen tot een groep mensen die je negeert of online nare berichten stuurt, maar soms gaat het zo ver dat een hele menigte het bedrijf waar je werkt onderdruk zet om je bijvoorbeeld te ontslaan of samenwerkingen te stoppen. Soms is dit voor een terechte reden maar zelf vind ik dat het enorm vaak voor belachelijke redenen is. Je zou maar eens gecanceld worden omdat jij bijvoorbeeld vind dat het friet is en niet patat. 

 Naast dat het vaak voor een onnodige reden gebeurd heeft het ook enorme mentale gevolgen voor mensen die echt op grote basis worden gecanceld zoals bijvoorbeeld celebrities. In dit soort gevallen verliezen zij vaak hun baan, enorm veel vrienden en worden ze overspoeld door haatberichten op social media. Dit lijdt tot een slechtere mentale gezondheid en depressie. Maar ja wie zou niet depressief worden als je leven ineens zo overhoop wordt gegooid alleen maar omdat je toevallig zoveel jaar geleden dit hebt gedaan of deze mening heeft gehad. Op deze manier kan je van niemand of niks meer fan zijn zonder zorgen want ja, misschien is die de volgende wel om gecanceld te worden. 

Het is ook gewoon enorm triest dat mensen zoveel tijd spenderen in het cancellen van andere mensen. Ze zijn zo werkeloos dat ze werk vinden in anderen te cancellen. Kortom vind ik dus dat cancelculture gecanceld moet worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *